مهرآباد جنوبی، 45متری زرند، روبه‌روی بازار آهن شاد آباد، مجتمع فلزات پارسه، پلاک 20-19

شماره تماس

۰۲۱-۶۷۲۳۱۰۰۰

روش های قالب گیری پلاستیک

تزریق پلاستیک

قالب­ گیری پلاستیک عبارت است از پر کردن پلاستیک مذاب در داخل یک محفظه یا قالب برای رساندن آن به شکل و فرم مورد نظر. آشنایی با انواع روش های قالب گیری پلاستیک می‌تواند به شما در درک بهتر فرآیند تزریق پلاستیک و به طور کلی تولید قطعات پلاستیکی بسیار موثر باشد.

انواع روش های قالب گیری پلاستیک

فرآیند تزریق پلاستیک نوعی فرایند قالب گیری است که  در جهت تولید قطعات پلاستکی در حجم انبوه و با تیراژ بالا مورد بهره برداری قرار می‌گیرد. تولید با تیراژ بالا و در مقیاس انبوه از مزیت های تولید به این روش است که همین موضوع موجب خواهد که تولید قطعات پلاستیکی با این روش هزینه پایینی داشته باشد.  به طور کلی انواع روش های قالب گیری پلاستیک و به اصطلاح تزریق پلاستیک در پنج دسته اصلی جای می‌گیرند که این روش ها در ادامه توضیح داده خواهند شد.

قالب ­گیری پلاستیک اکسترودی

قالب گیری پلاستیک اکسترودی

قالب گیری پلاستیک اکسترودی

در قالب­ گیری اکسترودی، پلاستیک ذوب شده و داغ به داخل یک روزنه با شکل دلخواه فشرده می­‌شود تا یک قطعه پلاستیکی کشیده ایجاد شود. به قطعه ه­ای که این روزنه در داخل آن قرار دارد، قالب گفته می­‌شود. قالب به شکل دلخواه طراحی و ساخته می‌­شود تا پروفیل پلاستیک خارج شده از آن شکل مطلوب و مورد نظر را به خود بگیرد. اصول فرایند اکستروژن در سایر روش­‌های قالب‌­گیری پلاستیک نیز استفاده می‌­شود. با این تفاوت که در سایر روش‌­ها، از اکستروژن برای وارد کردن پلاستیک مذاب به داخل یک قالب بسته استفاده می‌­شود؛ اما در روش قالب‌­گیری اکستروژن، خود فرایند اکستروژن باعث شکل­‌گیری پروفیل نهایی با گذر پلاستیک داغ از میان یک قالب باز می‌­شود.

یکی از فولادهای پرکاربرد در ساخت قالب‌های تزریق پلاستیک، فولاد mo40 است. برای اطلاعات بیشتر در مورد این فولاد، به مقاله قالب تزریق پلاستیک و فولاد mo40 مراجعه کنید.

کاربردهای قالب­‌گیری اکستروژن

کاربرد قالبگیری اکستروژن

کاربرد قالب‌گیری اکستروژن

از این روش در مواردی استفاده می‌­شود که شکل مقطع محصول نهایی و خروجی در تمام طول آن یکسان باشد (مثل شلنگ‌­ها و نی­‌های پلاستیکی یا لوله­‌های PVC). این نوع قطعات را می­‌توان در حجم بسیار بالا تولید نمود؛ چرا که نیازی به قطع فرایند برای تولید قطعه جدید وجود ندارد. این روش قالب‌­گیری در مقایسه با سایر روش­‌ها کم هزینه است که به دلیل تجهیزات نسبتاً ساده و بهره­‌وری بالای آن است. نقطه ضعف این روش، وجود محدودیت در تولید انواع مختلف قطعات است.

قالب­ گیری پلاستیک فشاری

قالبگیری فشاری پلاستیک

قالبگیری فشاری پلاستیک

در این روش قالب گیری پلاستیک، پلاستیک مذاب در داخل یک قالب پر می­‌شود که از قبل گرم شده است. در گام بعدی دستگاه پرس وارد مدار شده و با اعمال فشار تا زمانی که قطعه کاملاً منجمد شود، پلاستیک مذاب را در داخل قالب حفظ می‌­کند. دمای بالا و نوسانات دمایی کم در طول فرایند، باعث ایجاد استحکام مناسب در قطعه نهایی می­‌شود. این فرایند با سرد شدن قالب و پلاستیک داخل آن که تحت فشار قرار دارد به پایان می­‌رسد. در نهایت، پرس از مدار خارج شده و قطعه پلاستیکی تولید شده از داخل قالب خارج خواهد شد.

کاربردهای اصلی قالب­ گیری فشاری

کاربردهای قالبگیری پلاستیک فشاری

کاربردهای قالبگیری پلاستیک فشاری

بهترین کاربرد این روش در ساخت قطعات پلاستیکی جایگزین برای قطعات فلزی شکسته شده است. علت این امر، دمای بالاتر فرایند و در نتیجه خواص مکانیکی بهتر قطعه تولید شده است. اگرچه این قطعات از جنس پلاستیک‌اند، اما جایگزینی مستحکم و کم هزینه برای قطعات فلزی هستند. میزان صرفه اقتصادی این روش قالب­ گیری به عواملی مانند پیچیدگی طراحی قالب صنعتی و تعداد قطعات تولید شده در هر مرحله، تعداد حفره ­های قالب و کیفیت سطح محصول بستگی دارد. استفاده از این روش در تولید انبوه بسیار مقرون به صرفه و ایده­ آل است؛ زیرا هزینه تولید هر قطعه به شدت کاهش پیدا می‌­کند. تولید قطعات خودرو، بدنه خودروهای مسابقه و قطعات ریزی که در بخش‌­های مختلف استفاده می­‌شوند، برخی از محصولاتی هستند که به این روش تولید می‌­شوند.

قالب­‌گیری تزریقی پلاستیک

قالبگیری تزریق پلاستیک

قالبگیری تزریقی پلاستیک

قالب­گیری تزریقی پلاستیک تا حد زیادی شبیه به قالب­گیری اکستروژن است؛ با این تفاوت که در این روش، پلاستیک ذوب شده مستقیماً به داخل یک قالب بسته تزریق می‌­شود. فرایند تزریق پلاستیک در این روش تحت فشار زیاد انجام شده و پس از پر شدن قالب و سرد شدن آن، یک قطعه جامد با شکل مشخص تولید خواهد شد. این حالت را می­‌توان با ساخت ژله مقایسه نمود که در آن مایع ژله وارد قالب شده، با قرار گرفتن در داخل یخچال سرد شده و به شکل قالب در می‌­آید.

هزینه تولید قالب تزریق پلاستیک در این روش می‌­تواند بسیار زیاد باشد؛ چرا که برای استحکام و دوام بیشتر در مقابل فشار بالایی که وارد می­‌شود، قالب باید از جنس آلومینیوم یا فولاد باشد. البته، بسته به اینکه در هر مرحله و با استفاده از هر قالب چه تعداد قطعه تولید می‌­شود، هزینه تولید هر قطعه کاهش پیدا می­‌کند.

شایان ذکر است که زمان تولید قالب و ابزارآلات در این روش بسیار طولانی است و می‌­تواند تا چندین هفته به طول بی‌انجامد.

حال که با این روش قالبگیری پلاستیک آشنا شدید، پیشنهاد می‌کنیم جهت آشنایی با پلاستیک ‌هایی که در تولید به این روش مورد استفاده قرار می‌گیرند، مقاله انواع پلاستیک قالبگیری تزریقی پلاستیک را مطالعه نمایید.

کاربردهای قالب­گیری تزریقی پلاستیک

از کاربردهای قالب گیری تزریق پلاستیک می‌توان به استفاده به شکل گسترده برای تولید قطعاتی که تیراژ بالایی دارند اشاره نمود (از قطعات خودرو گرفته تا قطعات مورد استفاده در جراحی). همچنین، در این روش ابتکار عمل بالایی برای تولید قطعاتی با شکل پیچیده وجود دارد. برخی از متداول‌­ترین قطعاتی که به این روش تولید می­‌شوند، شامل داشبورد و سپر خودروها، سوئیچ­‌های الکتریکی، ابزارآلات پزشکی و درب بطری­‌های پلاستیکی هستند.

قالب­گیری دمشی

قالبگیری پلاستیک دمشی

قالب گیری پلاستیک دمشی

از قالبگیری دمشی برای تولید قطعات پلاستیکی تو خالی با دیواره نازک استفاده می­‌شود. استفاده از این روش زمانی ایده‌­آل است که بایستی ضخامت دیواره نازک محصول نهایی کاملا یکنواخت باشد. این فرآیند قالبگیری پلاستیک شباهت زیادی به شیشه‌­گری (دمیدن در داخل شیشه خمیری شکل برای تولید ظروف شیشه­‌ای و کریستالی) دارد.

دستگاه مورد استفاده در این روش، پلاستیک را تا رسیدن به حالت مذاب حرارت داده و سپس هوا را مثل بالون به داخل آن تزریق می‌­کند. پلاستیک در قالب دمیده شده و با رسیدن به دیواره‌­های قالب، قطعه نهایی شروع به شکل‌­گیری می­‌کند. پس از این‌که این بادکنک پلاستیکی قالب را پر کرد، دمای آن کاهش می­‌یابد تا منجمد شده و شکل خود را حفظ کند. این فرایند سرعت بالایی دارد و می­‌توان ۱۴۰۰ قطعه را در یک روز کاری ۱۲ ساعته تولید نمود.

گروه صنعتی مبتکران به منظور کمک به چرخه تولید و تسریع روند کار قالبسازان اقدام به ارائه خدمات عملیات حرارتی و عرضه فولاد قالب پلاستیک مناسب کرده است. به منظور اطلاع از کلیه خدمات گروه مبتکران و قیمت فولاد ابزار می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

لوگو گروه صنعتی مبتکران
تماس بگیرید

۰۲۱۶۷۲۳۱۰۰۰

مهرآباد جنوبی- 45متری زرند- روبه‌روی بازار آهن شاد آباد- مجتمع فلزات پارسه- پلاک 20-19

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آنچه در این مقاله میخوانیم...

منوی دسته های خود را در هدرساز -> موبایل -> منوی اصلی موبایل -> نمایش/مخفی -> انتخاب منو، تنظیم کنید
اولین منوی خود را اینجا ایجاد کنید
سبد خرید
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.