مهرآباد جنوبی، 45متری زرند، روبه‌روی بازار آهن شاد آباد، مجتمع فلزات پارسه، پلاک 20-19

شماره تماس

۰۲۱-۶۷۲۳۱۰۰۰

فولاد فنر

فولاد فنر

فولاد فنر دسته‌ای از فولادهای عمدتا کم آلیاژ با میزان کربن متوسط تا پرکربن است که عمدتا برای ساخت انواع فنر مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این مقاله این دسته از فولادها و دلایل استفاده از آن‌ها برای ساخت فنر مورد بررسی قرار گرفته است.

فولاد فنر چیست

فولاد فنر پر استفاده‌ترین فولادی است که برای ساخت انواع فنر می‌تواند مورد استفاده قرار ‌بگیرد. علت نامگذاری این دسته بندی از فولادها به این نام نیز همین موضوع است. قطعات و محصولاتی که با استفاده از این نوع فولاد ساخته شوند، به علت خاصیت الاستسیته این فولاد می‌توانند خمش و فشار مداومی بدون این که تغییر شکل چشم‌گیری داشته باشند را تحمل کنند.

در واقع یکی از علل استفاده از این فولاد برای ساخت انواع فنر، استحکام کششی بالای این فولاد است که موجب می‌شود، هنگامی که تحت نیروی مشخصی قرار بگیرد، در صورت حذف نیرو امکان بازگشت به حالت اولیه بدون تغییر فرم در حالت پلاستیک را داشته باشد.

قابل ذکر است هر گرید این فولاد بسته به خواص و عناصر آلیاژی تا حد مشخصی می‌تواند بدون این‌که تغییر شکل دائمی بعد ازحذف بار داشته باشد تحمل نمایند. پس از پاسخ به این سوال که فولاد فنر چیست  به  مطالعه خواص و عناصر این فولادها می‌رسیم.

آنالیز فولاد فنر

چنانچه بخواهیم آنالیز فولاد فنر را مورد بررسی قرار دهیم، باید گفت که عناصر مختلفی از جمله کربن (از ۰.۴ تا ۱ % )، خود عنصر آهن به صورت آلیاژ با کربن و همچنین عناصر آلیاژی نظیر منگنز، کروم سیلیسیم، مولیبدن با درصدهای متفاوتی در ساختار این نوع فولادها  به کار رفته است. در واقع بسته به گرید فولاد، درصد هرکدام از عناصر آلیاژی متفاوت بوده و هر عنصر موجب بروز خواص خاصی در هر گرید خواهد شد.

برای مثال وجود عنصر کروم در ترکیب شیمیایی فولاد فنر موجب خواهد شد تا در این نوع از  فولادها خاصیت مقاومت به خوردگی و همچنین استحکام پدیدار گردد. وجود عنصر تیتانیوم در بعضی از گریدهای این فولاد موجب خواهد شد تا مقاومت به خوردگی در برابر مواد و محیط‌های اسیدی افزایش یابد.

 از طرفی مورد توجه ترین عنصر آلیاژی در این دسته از فولادها عنصر سیلیسیم است که باعث می‌شود این نوع از فولادها خاصیت الاستسیته که بارز‌ترین ویژگی آن‌هاست را داشته باشند. به همین منظور درصد سیلسیم ممکن است تا ۲% در این فولادها افزایش پیدا کند. بدین ترتیب هرکدام از عناصر تشکیل دهنده این نوع از فولادها وظیفه پدیدار سازی یکسری خواص را در این فولادها دارند. از جمله این خواص که گاهی می‌تواند چندان مثبت هم نباشد قابلیت جوشکاریست.

جوشکاری فولاد فنر

جوشکاری فولاد فنر از جمله نقاط ضعف این فولادهاست. به این علت که ممکن است پس از جوشکاری به صورت متعارف مهمترین ویژگی این فولادها یعنی انعطاف پذیری یا همان الاستسیته کاهش پیدا کند. مگر این که پس از جوشکاری این فولادها مجددا حرارت داده شوند. به همین علت بر روی این فولادها پس از ریخته‌گری برای حفظ استحکام تسلیم کار سرد انجام خواهد شد.

درکنار جوشکاری، ترک خوردگی دیگر پاشنه آشیل در بررسی خواص ر این فولادهاست.

در مقاله جوشکاری چیست، مفهوم جوشکاری و انواع آن دقیقتر مورد بررسی قرار گرفته و با مطالعه آن می‌توانید اطلاعات بیشتری در رابطه با این فرآیند کسب نمایید.

 

 

لوگو گروه صنعتی مبتکران
تماس بگیرید

۰۲۱۶۷۲۳۱۰۰۰

مهرآباد جنوبی- 45متری زرند- روبه‌روی بازار آهن شاد آباد- مجتمع فلزات پارسه- پلاک 20-19

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آنچه در این مقاله میخوانیم...

منوی دسته های خود را در هدرساز -> موبایل -> منوی اصلی موبایل -> نمایش/مخفی -> انتخاب منو، تنظیم کنید
اولین منوی خود را اینجا ایجاد کنید
سبد خرید
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.